mandag 3. desember 2007

Jakobs brev, kapittel 5, v 13

Jakobs brev kapittel 5, v 13 finner du hos bibel.no.

Denne uken leste vi vers 13-15. Og selv om disse versene i utgangspunktet ikke virker så vanskelige, har selvfølgelig vi i Ungdomstro hengt oss opp i et og annet denne gangen også.

I vers 13 sier Jakob at dersom man lider, så skal man be. Og slik er det ofte, at den som lider, han ber. Det er bra. Men i samme vers står det også at vi skal synge lovsanger dersom vi er glad til sinns, eller ved godt mot, som det står i en annen oversettelse. Og da tenker noen av oss i Ungdomstro, oi, her er det potensiale. Det er jo faktisk ganske sjelden at lovsang kommer som en reaksjon på glede eller engasjement, lovsang er jo som regel langt mer rutinepreget enn som så.
Han var glad, så han satte igang lovsang på hodetelefonene
Dessuten kommer selvsagt tvilen snikende og stiller ubehagelige spørsmål som, selv om de høres logiske og interessante ut når de kommer ut av kjeften, i hjertet er et resultat av sosial angst og dårlig samvittighet. Det er ofte spørsmål som begynner med noe i denne gaten: "Mente virkelig Jakob at..," "hvor går grensen for..." og "er det helt sikkert at..."

Undertegnede tenker som følger: Svaret på slike spørsmål vil ofte være "jeg vet ikke." Men det behøver ikke bety at vi ikke kan lære noe av det Jakob skriver. For eksempel kan en mann som aldri hører på lovsang andre steder enn i kirken, bestemme seg for å kjøpe en lovsangsCD. En annen kan gjøre en like stor innsats ved å nynne lovsanger for seg selv på bussen. Et lite steg for én kan være en maraton for en annen. Uansett vil nok Gud se til hjertet: Et oppriktig ønske om å følge den sanne Jesus er mer enn nok. Jakob gir oss bare tips til hvordan.

Ingen kommentarer: