mandag 26. november 2007

Jakobs brev, kapittel 5, v 12

Hjelp til podcastDette klippet velger vi å gjøre tilgjengelig som podcast. Abonnér på Ungdomstropodcast ved å skrive inn denne adressen i Podcastspilleren din (f. eks. iTunes):

http://feeds.feedburner.com/ungdomstro

Orginalfilen finner du her:
http://vvv.einerheim.net/menighet/ungdomstro/podcast/jak5-12.mp3

Etiske sko

Vi har alle anledning til å bruke forbrukermakten vår til å gjøre verden til et bedre sted, og vi snakker i den anledning ofte om økologisk melk og kjøttdeig, fairtrade kaffe og lettgrodde speltbrød. Foto hentet fra nytid.noMen nå kan vi også være samfunnsbevisste og omsorgsfulle i valg at sko og laptop.

Ny Tid (i nytt vind) har laget en rangering sammen med Ethical Consumer Research Association (i nytt vindu) hvor ulike kjente og mindre kjente sko- og laptopprodusenter blir målt opp mot hverandre. Du kan se hele listen over skoprodusenter hos Ny Tid her (i nytt vindu), men av en eller annen bisarr grunn vil hverken Ny Tid eller ECRA gi oss listen over laptopper uten at vi kjøper bladet deres eller betaler for å få se på internett.

Og akkurat det fremstår som fullstendig meningsløst. Dersom journalistene i Ny Tid og ECRA faktisk har den misjonen å få folk til å velge etisk, burde ikke disse listene være lett tilgjengelig for folk flest? Dette er som å ta inngangspenger i en kirke - hva er vitsen? Kristne deler som regel Jesus helt gratis både over internett og i menigheter rundt om kring, burde ikke da også miljøprofeter og forkjempere for etisk handel blåse disse listene opp på fremsiden av sine hjemmesider snarere enn å være egoistisk på penger og god samvittighet?

Så dermed stilles undertegnede overfor et vanskelig dilemma - skal vi respektere Ny Tid og ECRA sitt idioti, eller skal vi undergrave deres grunnlag for å tjene penger ved å offentliggjøre listene her på Ungdomstroblogg?

Men sjekk for all del ut skolisten hos Ny Tid (i nytt vindu)